| 2006 |

| MEET’nGREET prof. dr. GERARD ROOIJAKKERS | atlas | home Museum Oostwijk | home

|| link |
www.museumoostwijk.nl/inkijk
www.tchm.nl

Na de succesvolle bijeenkomsten in 2005 met de gedeelde passies van bewoners voor huisdieren tijdens de Meet'nGreet Martin Gaus en met scooters tijdens de Meet'nGreet Jaap ten Hoeve is 8 april 2006 een Meet’nGreet prof. dr. Gerard Rooijakkers met dierbare voorwerpen en de bijbehorende verhalen.

Lokatie: Internet&Belsalon Dilek Schiedamseweg 73 Vlaardingen
Wijkwebmaster: Kors Voorbach zal bewoners - waar nodig -  wegwijs maken.

Bewoners brengen als entreebewijs hun meest dierbare voorwerp en leren meer over de betekenis van hun objecten en herinneringen tijdens de Meet’nGreet met prof. dr. Gerard Rooijakkers, expert van alledaagse cultuur.
Rooijakkers is verbonden aan de UvA / Meertens-instituut en lid van de Raad voor Cultuur. Hij bespreekt met de buurtbewoners de betekenis van hun objecten en herinneringen.

Met deze Meet’nGreet wordt tevens het vervolg op Inkijk-Uitruil2.0 officieel gelanceerd.
Inkijk-Uitruil is een internetplatform dat is ontworpen als een digitaal prikbord voor een wijk. Het onderzoekt en maakt zichtbaar wat mensen binnen een wijk bindt.
Met Inkijk-Uitruil kunnen buurtbewoners direct met elkaar communiceren zonder tussenkomst of controle van derden.

Voor Museum Oostwijk is een speciale variant ontwikkeld waarbij collectieve archivering van alledaagse en niet-alledaagse dingen centraal staat. Een belangrijke toevoeging aan Inkijk-Uitruil 2.0 is de rubriek ‘Vertel een verhaal’; objecten en foto’s kunnen van commentaar, persoonlijke verhalen of geschiedenissen worden voorzien.
 
Vanuit een grote belangstelling voor gemeenschap, communicatie en lokaliteit heeft Felix Janssens/T(C),H&M Inkijk-Uitruil ontwikkeld.

Deze ‘Meet’nGreet prof. dr. Gerard Rooijakkers’ vindt plaats tijdens het landelijk Museumweekend 8&9 april 2006, thema ‘De kunst van het weten’.

Museum Oostwijk in Vlaardingen is een kunstconcept dat sinds zomer 2003 als een koepel over de woonwijk ligt. Alles en iedereen, toen en nu in Oostwijk is onderdeel van het museum. Het onderzoeken, selecteren en opnieuw ordenen van elementen uit deze collectie leidt tot nieuwe verbanden en inzichten in de culturele identiteit en belevingswereld van de bewoners.

Met dank aan de gemeente Vlaardingen