| 2005 |

| Atlas | vertel een verhaal | home Museum Oostwijk | home |

| link |
www.museumoostwijk.nl
www.museumoostwijk.nl/inkijk

www.tchm.nl

De Atlas van de Oostwijk (werktitel WETEN) is een project van vormgever Felix Janssens/TCHM in de context van Museum Oostwijk.
Het project Wildlife/ de Atlas van de Oostwijk is een verkenning van de mogelijkheden van het aanleggen van een digitale collectie, waarbij emotionele en subjectieve waarden de maatstaf vormen. Dit sluit aan op hedendaagse ontwikkelingen als weblogs, tagging Flickr e.d., waarbij verwantschappen de vorm en interactie de collectie bepalen.

ATLAS VAN DE OOSTWIJK
Nav het project Inkijk-Uitruil in Rotterdam ontwikkelt Felix Janssens een speciale versie van Inkijk/Uitruil voor Museum Oostwijk. Naast de gebruikelijke functies binnen Inkijk-Uitruil als het Buurtspionnetje, GarageSale en MijnPagina zal de Atlas als een extra functie thematisch ingaan op Oostwijk. Hij onderzoekt de fysieke mogelijkheden en aanknopingspunten in de wijk, informele communicatie in de wijk en lokale gebruiken, gemeenschappelijk belang vs delen van belangstelling, mogelijkheden om "makingHistory" te faciliteren. Instructies voor een webmaster vormen onderdeel van het project, evenals de implementatie in de wijk.

WILDLIFE IN DE OOSTWIJK
WILDLIFE vormt de opmaak voor de Atlas van de Oostwijk op inkijk-uitruil.nl/oostwijk.
Daar wordt alle informatie verzameld en gearchiveerd. Door de toevoer aan beelden zal de Atlas op den duur uitgroeien tot een visueel archeologisch document.

Zaterdag 23 april 2005 is de start van de website
Deze website brengt buurtbewoners met elkaar in contact en geeft inzicht in elkaars leven.
De Atlas van de site wordt op 23 april voor het eerst gevuld worden met foto's van mensen met hun huisdieren en jongeren met hun scooter:

Voor de dierenliefhebbers: MEET ‘N GREET MARTIN GAUS
Mmv Martin Gaus, dierenasiel Stichting Dierentehuis Nieuwe Waterweg

Voor de scooterfanaten: MEET ‘N GREET JAAP TEN HOEVE
Mmv Jaap ten Hoeve en Hamaparts

Dit project wordt mogelijk gemaakt met de steun van de gemeente Vlaardingen, provincie Zuid Holland/ Kunstgebouw.

Nav het project de Atlas van de Oostwijk door Felix Janssens is duidelijk dat voor de 'hedendaagse archeologie' van Museum Oostwijk een onderzoek naar digitale mogelijkheden (middelen, expertise) belangrijk is. Wetenschappelijke en technische ontwikkelingen en de implementatie in de wijk worden onderzocht, zodat bewoners zelf de samenstellers en beheerders van hun Collectie zijn.
Het project wordt vervolgd.