| 2001-2003 |

| Programma Hot Red Lokaal |

Kunstenaarsinitiatief Hot Red Lokaal onderzoekt nieuwe vormen van kunst in de openbare ruimte

Jacqueline Heerema (Den Haag, 1958)
"In haar kunst onderzoekt Heerema de vervreemding en verwondering in de verhalen van alledaagse dingen om ons heen: zij noemt dit anekdotische plaatsbepalingen. Er ontstaan geen beelden voor de eeuwigheid, maar tijdelijke, veranderlijke en prikkelende situaties die geënsceneerd worden binnen de dagelijkse werkelijkheid."

HOT RED LOKAAL
Naast het ontwikkelen van haar eigen beeldend werk is uitwisseling met collega's essentieel. Sinds zomer 2001 is Heerema organisator van kunstenaarsinitiatief Hot Red Lokaal (HRL) aan de Paviljoensgracht 133 te Den Haag. HRL is podium voor kunstenaars die zich in hun werk specifiek richten op de relatie kunst, publiek en openbare ruimte. Heerema nodigt collega's uit andere vormen van kunst in de openbare ruimte te onderzoeken. Zij krijgen 1 maand de ruimte (als vertrekpunt) én alle aanknopingspunten in de stad ter beschikking. Het zijn geen geïsoleerde presentaties: het hele proces wordt gevolgd en van commentaar voorzien.

HAAGSE RONDGANG
Bovendien maakt Hot Red Lokaal deel uit van de Vastgoedgroep, een bundeling van kunstenaarsinitiatieven in Den Haag. Zij organiseren de 2-maandelijks kunstwandelroute de Haagse Rondgang. Bij de Haagse Rondgang zijn circa 20 Haagse initiatieven en galeries betrokken. www.haagserondgang.nl

PROGRAMMA HOT RED LOKAAL 2001-2002
30 september 2001 tijdens de Haagse Rondgang:
HOMO POLITICUS door Clavig Jansjager op verschillende lokaties in de stad

21 oktober 2001 tijdens de Haagse Rondgang en het Nationaal Galerie Weekend en t/m 17 november 2001:
'Ik noem haar ROOS - haken en kunst voor beginners en gevorderden' en de installatie 'ROOS toch achter de Ramen' in de hoerenstraat de Doubletstraat door Jacqueline Heerema

25 november 2001 t/m 19 januari 2002:
WINKLE door 15 jonge kunstenaars waaronder Nelleke Koop, Brit Horstink, Kristine Pilat, Ilias Skourlas, Robbert Streng, Iris Vetter, Eveline van Egdom, Freija van Wageningen.

27 januari t/m 24 februari 2002:
Interactief lokatieproject WCCV door 2 GODS Ultd
www.wccv.nl

24 februari 2002 tijdens de Haagse Rondgang:
WCCV door 2 GODS Ultd op verschillende lokaties in de stad
en Het Nieuwe Huren (HNH) door Esther Didden in Hot Red Lokaal t/m 31 maar

28 april 2002 tijdens de Haagse Rondgang en t/m 19 mei 2002: Stadswandelingen met lezingen, performance en installatie door Wilma Marijnissen

26 mei 2002: Etalageobject De Jas door Ilse Versluijs

23 juni tijdens de Haagse Rondgang en 30 juni, 7 en 14 juli 2002: Stadsfotografie in SpinOFFcity door
Leo van der Kleij

23 juni 2002 tijdens de Haagse Rondgang van 13-17 uur: 'ontmoeting onder de bomen'
In samenwerking met de bewoners realiseert HOT RED LOKAAL een openluchtkunstmanifestatie onder de prachtige bomen aan de Haage Paviljoensgracht.
Beeldend kunstenaars reageren in acties, installaties en performances op dit complexe stukje stad waar de driehoek kunst, wetenschap (Spinoza) en samenleving (bewoners en prostitutie) samenkomt.

Deelnemende kunstenaars: Judith van den Berg, Esther Didden, het duo 2GodsUltd, Jacqueline Heerema, Leo vd Kleij, Wilma Marijnissen, Alex van Mechelen, Annechien Meijer, Miriam Reeders.
Mmv kunsthistorica Ingrid van Santen. Videoregistratie Barbara Hinnen en Lejo Toet.